024-377 50 12

Gommers is er trots op: Nieuwbouwwoning Beek-Ubbergen

Als jullie onze Instagram volgen hebben jullie waarschijnlijk al deze mooie foto’s van de nieuwbouwwoning in Beek-Ubbergen voorbij zien komen! Vorig jaar zijn wij gestart met de realisatie van twee nieuwbouwwoningen in Beek-Ubbergen. Deze foto’s zijn specifiek van de nummer 79, welke straks bewoond zal worden door een gezin van 4.

Niet alleen ziet de villa er ontzettend gaaf uit, er zijn ook een aantal mooie bouwkundige feiten en weetjes die wij graag met jullie delen. De eigenaar en ontwerper wilde namelijk oude details terugbrengen in de nieuw gerealiseerde woning waarbij gewerkt wordt met de kwaliteit en veiligheidsnormen van tegenwoordig.

De karakteristieke details:

  • Ten hoogte van de eerste en tweede verdiepingsvloer zijn ingestucte sierlijsten gerealiseerd
  • De klassieke kozijnen zijn uitgevoerd met duivenjager-profielen en aan de binnenzijde zijn bij de stijlen van de kozijnen invalwerk ingefreesd.
  • De kozijnen zijn tevens uitgevoerd als stolpramen (met hedendaagse veiligheidsnormen),
  • De sierlijsten van het dak worden gemaakt van Western Red Cedar hout; een hard hout soort met een lange levensduur

De eyecatcher van de woning is het trappenhuis.  Deze hangt half aan de buitenzijde van de gevel.

In de vloeren zijn stalen UNP balken ingestort welke de constructie vormen voor het uitkragende trappenhuis.

Als laatste nog een mooi weetje over de zogenaamde “belastingvensters”. Dit zijn de dicht gestucte ramen die in het gevelwerk zijn verwerkt. Vroeger gold in verschillende landen (tot de 20e eeuw) dat er belasting werd geheven in een vorm van vermogensbelasting naar het aantal ramen dat er in een woning zat. Het was een manier om gebouwen te taxeren zonder ze te moeten betreden. Hierdoor lieten veel mensen hun ramen dichtmaken. Ook bij deze prachtige nieuwbouwwoning wordt dit ontwerp nagebootst. Op vier plaatsen wordt het stucwerk 20 mm terug liggend aangebracht. De natuursteen waterslagen en de verdikte schuine rand boven het venster worden daarnaast net zoals bij alle andere vensters aangebracht.

Kortom, het is een mooi project waar wij ontzettend trots op zijn en waarbij het gehele team heeft genoten/geniet van de samenwerking en van het proces.