U bevindt zich hier: Home / Zonnepanelen

Zonnepanelen

PV-systemen en zonnepanelen
Gommers is specialist op het gebied van PV-systemen zowel voor particulieren als voor de zakelijke markt. Wij adviseren u graag met betrekking tot de aanschaf en het onderhoud van uw PV-systeem. Moet uw dak vernieuwd worden maar staat er al een PV-systeem op? Geen probleem! Wij demonteren het systeem, vervangen uw dak en plaatsen het systeem vervolgens weer terug.

Wat is een PV-systeem?
Een PV-systeem gaat verder dan zonnecellen op zich. Een PV-systeem is een installatie waarbij met behulp van één of meerdere zonnepanelen zonlicht wordt omgezet in elektriciteit. De afkorting is afkomstig van het woord: PhotoVoltaïsch, waarin het woord Photo voor licht staat en Voltaïsch voor elektriciteit.

Een PV-systeem bestaat uit de volgende onderdelen:

  • zonnepanelen;
  • bekabeling;
  • systeemophanging;
  • consoles: systemen die ervoor zorgen dat zonnepanelen ook op platte daken geïnstalleerd kunnen worden;
  • omvormer: in vaktermen bekend als een inverter, het apparaat dat gelijkstroom (stroom uit zonnepanelen) omzet naar wisselstroom (bruikbare stroom);
  • accu en laadregelaar: alleen van belang bij een autonoom systeem, waarbij er geen gebruik wordt gemaakt van het elektriciteitsnet.

Zonnecellen bestellen bij Gommers Nijmegen?
Gommers is de specialist op het gebied van zonnepanelen. Wij hebben de juiste kennis in huis én maken voor u een plan op maat. Gommers biedt een totaalpakket met onder andere advies, installatie en onderhoud. Bovendien zijn de panelen en overige onderdelen uit voorraad leverbaar.